Garanti & sikkerhed


Garanti

Anderson Pontoon giver 5 års garanti på pontonbåden under normalt outfitter brug. Garantien dækker almindelig utætheder ved svejsninger og ventiler på pontonerne, og ligeledes gives der 5 års garanti på stellet. Garantien dækker kun hvis følgende vedligehold og pasning af båden er overholdt:

Transport

Opbevar altid pontonerne i den medfølgende PVC-pose under transport og lad ikke pontonerne gnide op ad skarpe genstande under transport.

Montering

Sørg for at der aldrig er sand, sten og lignende mellem stel og pontoner under montage, da det kan medføre unødvendigt slid på båden. Sørg for at bevægelige dele på stellet altid er smurt.

Demontering

Skyl altid båden for sand og mudder efter brug. Rul pontonerne sammen på den medfølgende PVC-pose for at forhindre sand fra at trænge ind i ventilerne. Pontonerne måligeledes ikke rulles for stramt sammen, da det kan medføre revnedannelser.

Opbevaring

Vask båden grundigt inden opbevaring. Opbevar den ikke sammen med mad/haveaffald, da det kan tiltrække gnavere, der elsker aromatiseret PVC vinyl. Opbevar ikke båden i solen da UV-stråler kan beskadige pontonerne. Smør evt. pontonerne i vinylrens (må ikke indeholde silikone), da det virker som solcreme og hjælper båden til at skyde bedre gennem vandet. Opbevar aldrig pontonerne i varme omgivelser (loftsrum).

Under brug

Træk aldrig båden henover sten, sand og skarpe genstande. Parker altid båden på land således, at bølgeskvulp ikke får båden til at rokke på sten og lignende. Pump altid båden tilstrækkeligt hårdt, det er mindre belastende for stellet. Last aldrig båden med mere end 130 kg totalvægt.

Sikkerhed

Paddle sport kan være meget farligt og fysisk krævende. Brugeren af dette produkt bør forstå, at deltagelse i paddle sport kan betyde alvorlig skade eller død. Overhold følgende sikkerhedsstandarder når du bruger dette produkt:

 1. Få paddle sport instruktion specifikt for denne type fartøj.
 2. Få certificeret førstehjælpsuddannelse og bør førstehjælps- og redningsudstyr.
 3. Brug altid en godkendt redningsvest.
 4. Brug altid hjelm, hvis det er relevant.
 5. Klæd dig efter vejrforholdene. Koldt vand og koldt vejr kan resultere i hypotermi.
 6. Tjek dit udstyr for eventuelle fejl og defekter før brug.
 7. Paddle aldrig alene.
 8. Vær opmærksom på tidevandsændringer, farlige strømme og vejrskift.
 9. Undersøg altid farvande du ikke er bekendt med inden søsætning.
 10. Du må ikke overstige din paddle-evne. Vær ærlig overfor dig selv.
 11. Brug aldrig dette produkt under påvirkning af alkohol, rusmidler eller medicin.
 12. Følg producentens anbefalinger om dette produkt.
 13. Brugeren af dette produkt er indforstået med risici i forbindelse med padle sport.