Sten Häggqvist

Sten Häggqvist

Jeg startede med flydering for mange år siden men fordi jeg savnede muligheden for at kunne sejle længere ud når jeg fiskede besluttede jeg at skifte til pontonbåd.

Mit første valg blev en Amerikansk model - Skyomish fra Dave Scadden. Der var ikke mange forskellige pontonbåde at vælge imellem på det tidspunkt.

Den gav den mobilitet jeg havde savnet med flyderingen og med årerne var det en god opdatering, men den havde et problem med pontonerne.  Inderblærerne i pontonerne punkterede når der kom sand på lynlåsen, så jeg blev hurtigt træt af de udfordringer som fulgte med.

Da grejet skal være iorden, både på mine mange geddeture i Danmark og i den svenske skærgård, begyndte jeg at se mig om efter en anden  pontonbåd.

Denne gang faldt valget på en dansk båd fra Lars Anderson. Jeg valgte model standard og det har jeg ikke fortrudt siden.

Den lille Standard model er let og manøvredygtig og glider ubesværet over bølgetoppe.

Den lave vægt gør den også nem at tage på skulderne og bære, når der er lidt længere til vandet.

Den er nem at samle og kan gøres sejlklar på få minutter, så det er intet problem hvis den skal skilles helt ad for at være i en mindre bil (har den selv bag i en WV UP ind imellem).

Det aller bedste er selvfølgelig at pontonerne er uden inderblære. Jeg har aldrig har en punktering gennem de fire år jeg har (mis)brugt den - selvom jeg ikke passer specielt meget på. Den holder til det hele både grene i mosen og sten på kysten i Sverige 👍

Jeg har haft den i fire år nu og har aldrig fortrudt mit valg, så når sønnike bliver stor nok, hører Lars Andersen nok fra mig igen 😉